Οι υπηρεσίες του κέντρου μας

 

Αυτισμός

 

Λογοθεραπεία

 
Αξιολόγηση και θεραπεία των δυσκολιών της Επικοινωνίας, λεκτικής και μη. Αποκατάσταση των διαταραχών της Φωνής, του Λόγου και της Ομιλίας σε παιδιά και ενηλίκους, καθώς και διαταραχών της κατάποσης.
 

Εργοθεραπεία - Αισθητηριακή Ολοκλήρωση

 
Ενίσχυση των επιπέδων ανεξαρτητοποίησης και προσαρμογής του παιδιού στο περιβάλλον ( σχολείο, παιχνίδι, κτλ) εφαρμόζοντας λειτουργικές πολυσθητηριακές δραστηριότητες.
 

Ειδική αγωγή

 
Εκμάθηση μαθησιακών δεδομένων και τρόπων με σκοπό την λειτουργική προετοιμασία του παιδιού ακόμα και της προσχολικής ηλικίας στους τομείς της γνώσης και συμπεριφοράς.
 

Μαθησιακές δυσκολίες (γενικές - ειδικές)

 
Δημιουργία των απαραιτήτων εργαλείων ανεφοδιασμού και κατάκτηση της γνώσης, βασισμένων στην δυναμική του παιδιού, με σκοπό την βελτίωση της μαθησιακής επίδοσης.
 

Πρώιμη παρέμβαση

 
Δημιουργία και ωρίμανση ικανοτήτων απαραιτήτων για την κοινωνική ένταξη του παιδιού, όπως ενίσχυση επικοινωνιακών –κοινωνικών- συναισθηματικών δεξιοτήτων, διαχείριση συμπεριφορών, οργάνωση και αυτονομία.
 

Παράλληλη στήριξη στο εκπαιδευτικό πλαίσιο

 

Συμβουλευτική υποστήριξη (παιδιού - εφήβου - ενήλικα - οικογένειας)

 
Με εμπειρία και ειδίκευση στην συστημική θεραπεία και με την χρήση θεραπευτικών εργαλείων όπως το γενεόγραμμα, η συμβουλευτική παρέμβαση στοχεύει στην στήριξη του ατόμου, στην ομαλοποίηση σχέσεων και στην προσωπική εξέλιξη.
 

Θεραπείες μέσω τέχνης ( Δραματοθεραπεια - Παιγνιοθεραπέια)

 
Βιωματικές προσεγγίσεις μέσω πολυαισθητηριακών τεχνικών με σκοπό την προσωπική εξέλιξη, την έκφραση, την αλληλεπίδραση, την γνώση και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων.
 

Δημιουργική απασχόληση

 
Κέντρο Ειδικής Διαπαιδαγώγησης Λογοθεραπείας & Εργοθεραπείας - ΑΛΕΞΗΜΑ
 
 
 
 
Κέντρο Ειδικής Διαπαιδαγώγησης Λογοθεραπείας & Εργοθεραπείας - ΑΛΕΞΗΜΑ
 
Εθνικής Αντιστάσεως 78
18648 Δραπετσώνα
 
Τηλέφωνο +302110123640
 
Κινητό τηλέφωνο +306983182630
 
Φαξ: +302110123641
 
Ωράριο λειτουργίας: